Skip to the navigation Skip to the content

Certis Actueel

Dit duo pakt echte meeldauw hard aan in vruchtgroenten

De temperatuur schiet op sommige dagen alweer behoorlijk omhoog in de kas. Het tegenlucht gaat weer open. Meestal ideale omstandigheden voor het eerste infectiemoment van echte meeldauw in vruchtgroenten. Karma en Takumi pakken, door hun verschillende werkingsmechanismen, de meeldauw op meerdere manieren hard aan. Bijkomend voordeel is dat het duo resistentie geen kans geeft.

Grafiek: Bestrijding meeldauw in komkommer t.o.v. onbehandeld

Karma
Karma is een middel van natuurlijke oorsprong. De werkzame stof kaliumwaterstofcarbonaat (FRAC P7) zorgt voor een directe fysische werking. De geraakte sporen en schimmeldraden van echte meeldauw drogen hierdoor uit. In het middel zitten al hechters en uitvloeiers. Voeg geen extra hulpstoffen toe en gebruik het product maximaal vier keer achter elkaar met een interval van 7 dagen.

Takumi
De werkzame stof cyflufenamid (FRAC U6) is een nieuwe afwisselpartner in de glastuinbouw. Het heeft een sterke preventieve en curatieve werking. Na opname in het blad wordt de actieve stof translaminair opgenomen en wordt de bovenzijde en onderzijde van het blad beschermd. Het middel staat bekend om zijn lange nawerking. Advies is om het product altijd twee keer in een tankmix toe te passen met een interval van 7 dagen.

Duo Karma & Takumi is sterker
De directe fysieke werking van Karma en de lange nawerking van Takumi zorgen voor een unieke en effectieve aanpak van meeldauw. Door de tankmix is de aanvangswerking significant beter en krijgt resistentie geen kans. Extra hulpstoffen zijn door de toevoeging van Karma niet nodig.

Advies vruchtgroenten:

  • Dosering voor duo-toepassing:

-Karma 200 g/100l water (max 3 kg/ha)
-Takumi 10 ml/100l water (max 150ml/ha, max 2x/12 maanden)

  • Niet aanzuren
  • Voeg geen hulpstoffen toe
  • Spuitvolume 1500 l/ha

Lees meer informatie over Karma en Takumi

Gebruik gewasbeschermingsmiddelen veilig. Lees vóór gebruik eerst het etiket en de productinformatie.