Skip to the navigation Skip to the content

Certis Actueel

Mitsui & Co. Ltd. investeert in Belchim Crop Protection

Mitsui & Co. Ltd., de meerderheidsaandeelhouder van Certis Europe, heeft een overeenkomst gesloten om een meerderheidsbelang in Belchim Crop Protection te verwerven.

De overeenkomst, ondertekend op 6 december, houdt in dat MASI 62% van de BCP-aandelen zal verwerven van de oprichter van BCP, Belchim Management NV/SA. 

Afhankelijk van de goedkeuring van de Europese Commissie zal de investering in twee fasen plaatsvinden. In eerste instantie zal 30% van de aandelen worden verworven, samen met de bestuurscontrole van de onderneming. De resterende 32% zal in februari 2021 worden overgenomen.

Mitsui is van plan Certis Europe en Belchim als twee afzonderlijke bedrijven te runnen, terwijl mogelijkheden voor samenwerking en verbetering van de dienstverlening aan klanten worden onderzocht. 

Deze investering betekent een belangrijke stap in Mitsui’s strategie om haar aandeel in de Europese gewasbeschermingsmarkt verder uit te bouwen. Hiermee verruimt Mitsui zijn ontwikkelings- en distributiemogelijkheden om producten van Japanse innovatie en onderzoek op de Europese markt te brengen.

Lees hier het persbericht van Mitsui AgriScience International S.A./N.V.