Skip to the navigation Skip to the content

Certis Actueel

Spint corrigeren in een geïntegreerd systeem doe je zo

April is tot nu toe een zeer droge maand geweest met hoge temperaturen en een schrale (noord-)oostenwind. Voor de ontwikkeling van spint is dit een ideaal klimaat. In gewassen waar spint wordt bestreden met natuurlijke vijanden, kan daardoor het evenwicht verloren gaan. Een correctie met goed integreerbare middelen helpt om de balans te herstellen.

Het juiste correctiemiddel
Kies afhankelijk van de spintdruk en omstandigheden het juiste middel. Nissorun werkt tegen eieren en het larvale stadium van spint. Zet daarom Nissorun solo tijdig in. Bij aanwezigheid van voldoende roofmijten kunt u volstaan met één tot twee correcties Nissorun om het evenwicht te herstellen.

Gebruik bij een meer gevestigde spintpopulatie Nissorun in combinatie met ERII. Wanneer het evenwicht na toepassing niet voldoende herstelt of het schrale weer aanhoudt, herhaal dan de toepassing na 7 dagen. ERII werkt na opdrogen als een verstikkende coating op alle spintstadia, raken is hierbij essentieel. ERII geeft de beste werking bij sneldrogende omstandigheden.

Een andere optie, bij toenemende spintdruk, is het uitstekend integreerbare middel Scelta. Dit contactmiddel werkt op alle spintstadia en geeft daardoor een snelle correctie. Meestal is één toepassing met Scelta voldoende om het evenwicht met de biologie te herstellen.

Advies

  • Inzetten in IPM-systeem op toenemende plaagdruk
  • Dosering Nissorun vloeibaar 0,02% (0,2 L/ha)
  • Dosering ERII i.c.m. Nissorun 1% (1 L/ha)
  • Dosering Scelta 0,1% (1 L/ha)

Lees hier meer over Nissorun vloeibaar, ERII en Scelta.