Skip to the navigation Skip to the content

Certis Actueel

Bayer ondersteunt easyconnect gesloten transfer systeem

In overeenstemming met de inzet van CropLife Europe om een gesloten transfer systeem (CTS) tegen 2030 universeel beschikbaar te maken voor Europese landbouwers en gebruikers, heeft Bayer zich aangesloten bij de industrie groep die het easyconnect gesloten transfer systeem ontwikkelt. Samen met ADAMA, BASF, Belchim Crop Protection, Certis Europe, Corteva Agriscience, FMC Corporation, Nufarm, Rovensa Group en Syngenta zal Bayer het easyconnect systeem op de markt brengen en een overtuigende oplossing bieden die snel, veilig en gemakkelijk is voor landbouwers en gebruikers in Europa. Tegelijkertijd zal Bayer de implementatie van gesloten transfer systemen blijven ondersteunen via commercieel beschikbare oplossingen.

“De easyconnect Werk Groep is verheugd Bayer onder haar leden te mogen verwelkomen en waardeert de bijdrage die haar steun voor het easyconnect-systeem zal leveren aan het bereiken van het doel van universele toegang tot gesloten transfer systemen in Europa,” legt Louise Brinkworth, Stewardship Leader EMEA, Corteva Agriscience en voorzitter van de stuurgroep easyconnect CTS Werk Groep uit.

De eerste marktintroductie wordt verwacht in Denemarken en Nederland in 2022, gevolgd door Frankrijk, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk in 2023. Andere landen zullen waarschijnlijk volgen.

Het easyconnect systeem is een open technologie die beschikbaar is voor alle geïnteresseerde agrarische partijen. Andere industriële spelers in de agrochemische sector, fabrikanten van apparatuur of nog andere partijen die geïnteresseerd zijn in deelname aan de lancering van easyconnect worden aangemoedigd om contact op te nemen met één van de aangesloten bedrijven.

Voor meer informatie, surf naar onze website www.easyconnect.tech.