Skip to the navigation Skip to the content

Certis Actueel

Bescherm uien op een natuurlijke wijze tegen aaltjes en uienvlieg

Twee van de lastigste plagen in de uienteelt zijn aaltjes en uienvlieg. Deze kunnen tot wegval van planten leiden met oogstderving tot gevolg. Voorkom schade en kies voor een natuurlijk alternatief om in één klap beide plagen aan te pakken.

Resultaten uienvliegproef 2021

Natuurlijk beschermen tegen aaltjes
In de uienteelt kunnen wortelknobbelaaltjes en vrijlevende aaltjes (Trichodorus soorten)  behoorlijk wat schade veroorzaken. NEMguard, op basis van knoflook-extract, bestrijdt aaltjes op natuurlijke wijze en beschermt de plant al vanaf opkomst.

Uienvliegbeheersing
De uienvlieg overwintert als pop in de grond. In het voorjaar komen de vliegen uit de grond. Vervolgens zoeken de vliegen de uienvelden in de buurt op en leggen eitjes bij de jonge planten. De maden eten de ondergrondse delen van het uienplantje op met wegval tot gevolg. De tweede generatie in de zomer eet aan de bol. Wanneer geen bestrijding wordt toegepast kan de schade zeer groot zijn. NEMguard beschermt na zaaien het gewas gedurende de eerste 6-8 weken van de teelt. Het product werkt op eieren en larven. Hiermee biedt NEMguard bescherming tegen de eerste generatie van de uienvlieg.

Advies

  • Dosering 20 kg/ha, 1 granulaat tegen 2 plagen
  • Toepassen in de rij tijdens zaaien
  • Zorg voor voldoende vocht voor een optimale werking
  • Aanvullende behandeling uitvoeren bij volgende vluchten uienvlieg

De toelating is tot standgekomen via een NL-KUG.

Lees meer informatie over NEMguard DE>>

Bekijk hier de resultaten van de uienvliegproef 2021 >>

Gebruik gewasbeschermingsmiddelen veilig. Lees vóór gebruik eerst het etiket en de productinformatie.