Skip to the navigation Skip to the content

Certis Actueel

Blijf champignonmuggen de baas

Champignonmuggen zijn hinderlijk tijdens het plukken en lastig omdat ze mollenziekte overbrengen. De mogelijkheden voor het bestrijden zijn beperkt. Het insecticide BotaniGard Vloeibaar houdt muggen op natuurlijke wijze onder de duim.

Toepasbaar met LVM
BotaniGard  Vloeibaar  is een biologisch product en bevat de insecten parasitaire schimmel Beauveria bassiana stam GHA. Het middel is toegestaan in de biologische teelt (Skal).  Het is werkzaam tegen de poppen en volwassen champignonmuggen. Beauveria bassiana vermeerdert zich in het insect en deze sterft hierdoor binnen enkele dagen. De mug kan ook worden geïnfecteerd via de sporen op oppervlakten. Een LVM-toepassing  zorgt dat de sporen zowel de bedden als de wanden bedekken. In de cellen zijn de temperatuur en luchtvochtigheid ideaal voor de groei en ontwikkeling van BotaniGard Vloeibaar.

Mengadvies
Een combinatie met deltamethrin of aaltjes is mogelijk om de beheersing van muggen te verbeteren. Niet mengen met prochloraz.

Advies 

  • Product goed schudden voor gebruik
  • Toepassing als ruimtebehandeling of d.m.v.  spuiten
  • 1ste toepassing: Op de deklaag direct na vullen
  • 2de toepassing:  Na eerste vlucht 
  • Dosering 50 ml per 100 m2    

NLKUG

Praktijkervaring en recente proeven bevestigen dat toepassing van het middel geen invloed heeft op de opbrengst van het gewas. 

BotaniGard vloeibaar is toegelaten via de NLKUG.  Voor deze toepassingen is geen werkzaamheids- en fytotoxiciteitonderzoek uitgevoerd. Het gebruik van dit middel in deze teelten is daardoor voor risico en verantwoordelijkheid van de gebruiker.

Lees meer over BotaniGard Vloeibaar >>

Gebruik gewasbeschermingsmiddelen veilig. Lees vóór gebruik eerst het etiket en de productinformatie.