Skip to the navigation Skip to the content

Certis Actueel

Dit duo pakt echte meeldauw in aardbei goed aan

Takumi is onlangs toegelaten in de teelt van aardbei. Het heeft een sterke preventieve en curatieve werking. Takumi, gecombineerd met Karma pakt, door hun verschillende werkingsmechanismen meeldauw op meerdere manieren hard aan. Bijkomend voordeel is dat het duo resistentie geen kans geeft.

Takumi
De werkzame stof cyflufenamid (Frac code U6) is een nieuwe afwisselpartner in de teelt van aardbeien. Het heeft een sterke preventieve en curatieve werking. Na opname in het blad wordt de actieve stof translaminair opgenomen en beschermt zo de bovenzijde en onderzijde van het blad. Het middel heeft een lange nawerking. Advies is om het product altijd in een tankmix toe te passen. Er mogen twee toepassingen per teeltcyclus plaats vinden met een interval van 7 dagen.

Karma
Karma is een middel van natuurlijke oorsprong. De werkzame stof kaliumwaterstofcarbonaat (Frac code P7) zorgt voor een directe fysische werking. De geraakte sporen en schimmeldraden van echte meeldauw drogen hierdoor uit. In het middel zitten al hechters en uitvloeiers. Voeg geen extra hulpstoffen toe.

Duo Karma & Takumi is sterker
De directe fysieke werking van Karma en de lange nawerking van Takumi zorgen voor een unieke en effectieve aanpak van meeldauw. Door de tankmix is de aanvangswerking en totaal resultaat van de bestrijding significant beter. Extra hulpstoffen zijn door de toevoeging van Karma niet nodig.

Advies duo-toepassing:

  • Takumi 150 ml/ha (max 2x per teeltcyclus) + Karma 2 kg/ha
  • Niet aanzuren
  • Voeg geen hulpstoffen toe

Lees meer informatie over Karma en Takumi

Gebruik gewasbeschermingsmiddelen veilig. Lees vóór gebruik eerst het etiket en de productinformatie.