Skip to the navigation Skip to the content

Certis Actueel

Geef Phytophthora geen kans

De laatste weken is er (lokaal) veel neerslag gevallen. In combinatie met de relatief hoge temperaturen zijn de omstandigheden voor de schimmel optimaal. En nu ook de snelle loofgroeifase grotendeels achter de rug is, wordt er geschakeld naar andere middelen. Dit is vaak een zwak moment in het schema. Om het gewas toch goed te blijven beschermen in deze fase is Reboot een uitstekende partner in het schema. Door zijn preventieve en curatieve werking krijgt Phytophthora geen kans.

Twee werkzame stoffen
Reboot is een sterk wapen tegen Phytophthora. Het middel beschermt preventief en sterk curatief dankzij twee werkzame stoffen zoxamide en cymoxanil. Zoxamide is een niet-systemisch, preventief contactmiddel dat zich goed hecht in de waslaag van het gewas. Deze werkzame stof behoort als enige tot de chemische klasse FRAC 22. Dat maakt Reboot bij uitstek geschikt als mengpartner in afwisselschema’s die resistentie-opbouw helpen voorkomen. Cymoxanil is een van de weinige toegelaten stoffen met een curatieve werking. Het middel wordt snel opgenomen door het gewas en verspreidt zich intern naar de jonge bladdelen. Cymoxanil stopt recente aantastingen en is zeer nuttig bij zware ziektedruk en al aanwezige Phytophthora.

Nevenwerking op Alternaria
Reboot heeft ook een remmende werking op Alternaria. In combinatie met andere producten tegen deze schimmel draagt het sterk bij aan het voorkomen van resistentie-opbouw.

Advies

  • Dosering: 0,35 kg/ha + mengpartner (tankmix)
  • Pas toe na de snelle loofgroeifase
  • Spuitinterval: minimaal 7 dagen
  • Maximaal 6 toepassingen per teelt
  • Niet mengen met (virus)olie om gewasreactie te voorkomen

Lees meer informatie over Reboot>>

Gebruik gewasbeschermingsmiddelen veilig. Lees vóór gebruik eerst het etiket en de productinformatie.