Skip to the navigation Skip to the content

Certis Actueel

Kies de juiste geïntegreerde strategie tegen wittevlieg

In diverse sierteeltgewassen is wittevlieg een lastig te bestrijden plaag. Kies voor een combinatie van middelen voor het beste resultaat.

Applaud
Dit middel werkt als insecten groeiregulator en grijpt in op de verschillende vervellingsstadia van de wittevlieg. Starten op jonge stadia is daarom een must. Om de gehele wittevliegpopulatie de kop in te drukken zijn er meerdere bespuitingen en middelen nodig.

BotaniGard
Deze insectenparasitaire schimmel past uitstekend in de strategie. Zowel op kaswittevlieg als tabakswittevlieg is BotaniGard effectief. Het raken van de plaag is essentieel. 

Azatin
Een sterk en biologisch product tegen wittevlieg, die daarnaast diverse andere insecten bestrijdt. Het middel heeft een repellent effect en werkt als insecten groei regulator.  

ERII
Deze Biorational werkt na toepassing als een verstikkende coating op alle stadia. Vooral volwassen vliegen zijn heel gevoelig en sterven kort na contact met de spuitvloeistof. Vaak bevindt de wittevlieg zich op lastig bereikbare plekken. Bij veel middelen is het advies om een uitvloeier of hulpstof toe te voegen. Een effectieve oplossing is dan om in een tankmix 1% ERII toe te voegen.

Voorbeeldschema
Zowel BotaniGard, Azatin als ER II zijn geschikte partners om de wittevlieg de kop in te drukken. Hiernaast staat een voorbeeld van een afwisselschema.

Bespuiting:
1 Applaud + ERII
2 BotaniGard WP + Azatin
3 BotaniGard WP + Azatin
4 Applaud + ERII

Advies Applaud

  • Dosering: 0,08%, max 1 liter/ha.
  • Uitvloeier of ER II 1% (10 l/ha) toevoegen
  • Max 2 toepassingen per jaar.
  • Minimum interval tussen toepassingen is 22 dagen.
  • Uitstekend integreerbaar, veilig voor vrijwel alle nuttigen.

Lees meer informatie en het etiket van Applaud.

Gebruik gewasbeschermingsmiddelen veilig. Lees vóór gebruik eerst het etiket en de productinformatie.