Skip to the navigation Skip to the content

Certis Actueel

Kies een geïntegreerde strategie tegen wittevlieg

In diverse sierteeltgewassen is wittevlieg een lastig te bestrijden plaag. Door te kiezen voor een geïntegreerde strategie waarbij de inzet van natuurlijke vijanden wordt gecombineerd met middelen die de biologie sparen, wordt een optimaal resultaat behaald. Om de gehele wittevliegpopulatie de kop in te drukken zijn er vaak meerdere bespuitingen en middelen nodig.

Applaud grijpt in op de verschillende vervellingsstadia van de wittevlieg. Het is een insectengroeiregulator. Starten op jonge stadia is daarom een must.

BotaniGard WP bestaat uit een insectenparasitaire schimmel. Het middel is zowel effectief op kaswittevlieg als tabakswittevlieg. Het raken van de plaag is essentieel zodat de schimmel op het insect kan groeien.

Azatin is gemaakt met een biologisch bestanddeel van de Neem-boom. Werkt tegen wittevlieg en diverse andere insecten zoals trips. Het middel is een insectengroeiregulator en werkt als repellent.

ERII werkt na toepassing als een verstikkende coating op alle stadia. Groot voordeel is dat ook volwassen vliegen heel gevoelig zijn en kort na contact met de spuitvloeistof sterven. Bij veel middelen is het advies om een uitvloeier of hulpstof toe te voegen om de wittevlieg te raken. In een tankmix 1% ERII toevoegen is daarvoor een uitstekend alternatief.

Advies voorbeeldschema
Zowel Applaud, BotaniGard WP, Azatin als ERII zijn geschikte partners om de wittevlieg geïntegreerd te bestrijden.
Voorbeeld van een afwisselschema:

1e bespuiting: Applaud + ER II

2e bespuiting: BotaniGard WP + Azatin

3e bespuiting: BotaniGard WP + Azatin

4e bespuiting: Applaud + ER II

Lees meer informatie over alle genoemde producten voor de glastuinbouw

Gebruik gewasbeschermingsmiddelen veilig. Lees vóór gebruik eerst het etiket en de productinformatie.