Skip to the navigation Skip to the content

Certis Actueel

Laat u niet verrassen door de koolmot

Nu de temperaturen gaan oplopen, kunnen we de eerste motten en rupsen verwachten. Als de koolmotrupsen niet op tijd worden aangepakt, kunnen ze voor veel schade zorgen. Met een tijdige inzet van Turex WG zijn rupsen kansloos.

Voorkom vraatschade

Sterke en snelle werking
Turex WG bevat de  Bacillus thuringiensis spp. aizawai stam. De brede aanwezigheid van verschillende toxinen zorgt voor een zeer sterke werking op een groot aantal rupsen. De rupsenvraat stopt al binnen 0,5-2 uur na toepassing. Het heeft geen wachttijd en is toegelaten in de biologische teelt (SKAL), en levert een bonuspunt op onder PlanetProof.

Tijdige toepassing
Houd het begin van de koolmotvlucht in de gaten en controleer regelmatig het gewas op de rupsen. Start zodra de eerste rupsen worden waargenomen. Vooral jonge rupsen worden zeer goed bestreden door Turex WG. Herhaal de bespuiting zodat ook nieuwgevormd blad goed wordt beschermd tegen vraat.

Turex WG heeft de toekomst
Vooral de huidige chemische rupsenmiddelen staan onder druk. Stap nu al over op biologische middelen om rupsen te lijf te gaan. Met de jarenlange bekende en betrouwbare werking, is Turex WG een sterk alternatief.

Advies

  • Dosering 1 kg/ha.
  • Herhalen na 7 dagen, maximaal 3x per 12 maanden.
  • Voeg een uitvloeier toe voor een goede gewasbedekking.
  • Spuit voor optimaal resultaat aan het einde van de dag.

Lees meer informatie over Turex WG >>