Skip to the navigation Skip to the content

Certis Actueel

Natuurlijke kiemremmer BIOX-M nu vermarkt door Certis

Met ingang van het komende bewaarseizoen zal Certis Europe de kiemremmer Biox-M verder in de markt brengen. Voor deze natuurlijke kiemremmer in aardappelen heeft het onlangs de distributierechten verkregen van de Franse firma Xeda International SA .

BIOX-M laat geen residu achter na toepassing, niet op de aardappel en ook niet in de bewaring.

BIOX-M is een kiemremmer die toepasbaar is in zowel consumptie- als zetmeelaardappelen. Het laat geen residu achter na toepassing, niet op de aardappel en ook niet in de bewaring. BIOX-M is geformuleerd op basis van 100 procent carvon afkomstig uit groene muntolie. BIOX-M is een biorational, oftewel een middel van natuurlijke oorsprong. Het is toepasbaar in zowel de gangbare als in de biologische landbouw.

In de praktijk bewezen
BIOX-M heeft zich in Nederland en daarbuiten in de praktijk al bewezen als een betrouwbare heet-vernevelbare kiemremmer. Een ruimtebehandeling met BIOX-M kan met daarvoor aanbevolen heet-vernevelingsapparatuur. Hiermee zijn aardappelen gedurende de gehele bewaarperiode vrij te houden van spruitvorming. Het middel BIOX-M vormt een goede aanvulling op het al bestaande pakket aan kiemremmers van Certis, zoals Crown MH en Gro-Stop.