Skip to the navigation Skip to the content

Certis Actueel

NEMguard nu ook toepasbaar in bedekte grondgebonden vruchtgroententeelt

NEMguard® heeft een uitbreiding van het etiket gekregen voor de beheersing van aaltjes in de grondgebonden bedekte teelt van augurk, courgette, komkommer, aubergine, tomaat, paprika en tomatilo. Deze nieuwe natuurlijke manier om planten te beschermen tegen aaltjes mag ook worden toegepast in de biologische teelt (Skal).

Werking
Knoflookextract vormt in de basis het actieve bestanddeel. Door de bewerking hiervan ontstaan polysulfiden die bij aanraking met het aaltje de huid binnendringen en het laten bezwijken.      

Advies
NEMguard, een slow release formulering, kan kort voor planten door de bovenste laag (5cm) van de grond worden gemengd. Een andere toepassing is een rijenbehandeling tijdens planten bij de plantvoet. Belangrijk bij dit product is het uitspoelen van de polysulfiden uit het granulaat met water die daarna een beschermende laag om de wortel vormen. Na toepassing direct het granulaat inregenen met 20 mm water. Dit bevordert de effectiviteit en voorkomt geur voor medewerkers.

Lees hier meer over NEMguard

De nieuwe toelating van NEMguard is tot stand gekomen via NLKUG. Gebruik van dit middel in deze toepassingsgebieden komt voor het risico en verantwoordelijkheid van de gebruiker.

Gebruik gewasbeschermingsmiddelen veilig. Lees vóór gebruik eerst het etiket en de productinformatie.