Skip to the navigation Skip to the content

Certis Actueel

Pak echte meeldauw in aardbei direct aan

Wanneer echte meeldauw in aardbei zich éénmaal gevestigd heeft dan is deze lastig meer te beheersen. Sinds vorig seizoen is ervaring opgedaan met de combinatie van Takumi en Karma. Door hun verschillende werkingsmechanismen pakken ze meeldauw zowel preventief als curatief aan. Bijkomend voordeel is dat het duo resistentie geen kans geeft.

Takumi
De werkzame stof cyflufenamid (Frac code U6) heeft een sterke preventieve en curatieve werking. Na opname in het blad wordt de actieve stof translaminair opgenomen en beschermt zo de bovenzijde en onderzijde van het blad. Het middel heeft een lange nawerking. Advies is om het product altijd in een tankmix toe te passen. Er mogen twee toepassingen per teeltcyclus plaats vinden met een interval van 7 dagen.

Karma
Karma is een middel van natuurlijke oorsprong. De werkzame stof kaliumwaterstofcarbonaat (Frac code P7) zorgt voor een directe fysische werking. De geraakte sporen en schimmeldraden van echte meeldauw drogen hierdoor uit. In het middel zitten al hechters en uitvloeiers. Voeg geen extra hulpstoffen toe.

Sterk duo
De directe fysieke werking van Karma en de lange nawerking van Takumi zorgen voor een unieke en effectieve aanpak van meeldauw. Door de tankmix is de aanvangswerking  en totaal resultaat van de bestrijding significant beter. Extra hulpstoffen zijn door de toevoeging van Karma niet nodig.

Advies duo-toepassing:

  • Takumi 150 ml/ha (max 2x per teeltcyclus) + Karma 2 kg/ha
  • Voeg geen hulpstoffen toe
  • Niet aanzuren

Lees meer informatie over Karma en Takumi

Gebruik gewasbeschermingsmiddelen veilig. Lees vóór gebruik eerst het etiket en de productinformatie.