Skip to the navigation Skip to the content

Certis Actueel

Slawortelboorder in pioenen aanpakken

In de teelt van pioenen en enkele andere zomerbloemen is de slawortelboorder een lastige plaag. De larve vreet aan de wortels en veroorzaakt uitval van planten. Inmiddels zijn de vlinders van de slawortelboorder uitgevlogen. Drie weken na de start van het uitvliegen is het moment om de larven van de slawortelboorders te bestrijden met Botanigard.

Larve van de slawortelboorder

Jonge larven bestrijden
Circa drie weken na het uitvliegen van de volwassen slawortelboorders komen de jonge larven uit. Op veel percelen zal dit moment deze week aanbreken. Alleen de eerste weken zijn de larven goed te bereiken en te bestrijden met BotaniGard WP. In de loop van de tijd kruipen larven steeds dieper de grond en veroorzaken een enorme schade aan de wortelstokken van pioenen.

Larve aanpakken met schimmel
De larven van de slawortelboorder kunnen goed bestreden worden met BotaniGard WP. Dit biologische insecticide bevat de voor insecten parasitaire schimmel Beauveria bassiana stam GHA. Naast het raken van de insecten zijn ook vocht en voldoende hoge temperatuur belangrijk voor een goede werking.

Advies

  • Start toepassing van BotaniGard WP 3 weken na de vlucht van de slawortelboorder
  • Voer drie bespuitingen uit met 1,5 kg/ha met een interval aan van 7 - 10 dagen
  • Gebruik voldoende water
  • Spuit op vochtige grond, bij voorkeur in de regen of net voor de regen. Als er onvoldoende regen valt, is beregenen noodzakelijk.

Lees meer over Botanigard WP>>

Gebruik gewasbeschermingsmiddelen veilig. Lees vóór gebruik eerst het etiket en de productinformatie.