Skip to the navigation Skip to the content

Certis Actueel

Tagetes onkruidvrij vanaf de start

Voor een optimaal resultaat van de Tagetesteelt is het belangrijk om onkruiden te voorkomen. Bonalan en Fresco leggen hier een goede basis voor.

Tagetes met Bonalan gevolgd door Fresco

Sterke basis voor opkomst
Toepassing van het herbicide Bonalan voorkomt kieming van veel soorten onkruiden. Bonalan is selectief voor Tagetes. Juist tijdens kieming en opkomst is dit van belang. Bonalan is sterk op vele lastige onkruiden, zoals meldesoorten, varkensgras, zwarte nachtschade, kleine brandnetel, perzikkruid, hanenpoot en straatgras. Daarbij zorgt de toepassing voor een betere werking van na-opkomst bespuitingen. Fresco toegepast na zaaien zal het werkingsspectrum verder versterken en verbreden met o.a. kruiskruid en kamille.

Combinatie getest met Fresco
Sinds vorig jaar is het middel Fresco ook toegelaten in de teelt van Tagetes. In proeven laat een toepassing van Bonalan, gevolgd door Fresco, direct na zaai, een uitstekende opkomst en gewasontwikkeling van Tagetes zien.

Advies
Bonalan toepassen vóór het zaaien. Bonalan dient intensief ingewerkt te worden in de  toplaag van de grond binnen 3 uur na de bespuiting. Gebruik een dosering van 8 l/ha. Spuit Fresco direct na zaaien in een dosering van 2 tot 2,5 l/ha. Zorg voor vochtige grond, zowel voor de kieming van de Tagetes als voor de effectiviteit van de herbiciden.

lees meer informatie over Bonalan >>

Gebruik gewasbeschermingsmiddelen veilig. Lees vóór gebruik eerst het etiket en de productinformatie.