Skip to the navigation Skip to the content

Certis Actueel

Tips voor een krachtige kiemremming in tafelaardappelen

Ook bij de koude bewaring van tafelaardappelen laat Biox-M goede resultaten zien. Witte puntjes en kleine kiemen worden zwart en de knollen blijven voor lange tijd rustig. Met onderstaande tips blijft u ook de komende tijd de kiemen de baas.

Startdosering
Partijen behandeld met Crown MH laten met een startdosering van 30 ml/ton goede resultaten zien. De toepassing vindt plaats bij het verschijnen van de eerste witte puntjes. Met een hogere startdosering (60 ml/ton) worden ook reeds aanwezige kleine kiemen vernietigd.

Vervolgdosering
Controleer de partij regelmatig, zorg dat de partij droog blijft en pas Biox-M toe als er weer nieuwe witte puntjes verschijnen. De vervolgdosering is 30 ml/ton.

Verschillende rassen
Biox-M kan goed worden toegepast indien er diverse rassen in dezelfde bewaring staan. 

Biologische teelt
Biox-M staat vermeld op de SKAL inputlijst. Het is daarmee mogelijk om het middel te gebruiken in partijen die bestemd zijn voor biologische afzet.

Gedeeltelijk gevulde schuren
Ook als een deel van de partij is afgeleverd en de schuur dus gedeeltelijk is gevuld, blijft toepassing met Biox-M goed mogelijk. Zorg er wel voor dat de ventilatie overal komt en gelijkmatig wordt verdeeld. Lucht volgt altijd de weg van de minste weerstand. 

Lees meer over de robuuste aanpak van Biox-M>>

Gebruik gewasbeschermingsmiddelen veilig. Lees vóór gebruik eerst het etiket en de productinformatie.