Skip to the navigation Skip to the content

Certis Actueel

Zelf Biox-M vernevelen met de Hotfog Resonator

Telers zijn met ingang van dit seizoen aangewezen op nieuwe kiemremmers, zoals het natuurlijke middel Biox-M. Dit geeft uitstekende resultaten via heetverneveling. Met de compacte Hotfog Resonator A1 en de nieuwe A3 kunnen telers het middel desgewenst zelf vernevelen.

Zodra er op de aardappelen witte puntjes (kiemen) zichtbaar worden, is het tijd voor kiemremming met Biox-M. Met de Hotfog Resonator A1 (ongeveer 3 liter/uur) en A3 (ongeveer 9 liter/uur) kunnen telers dit middel zelf toedienen in de bewaarschuur . Deze handzame apparaten produceren een fijne mist, die met behulp van de opgebouwde ventilator en vervolgens de interne ventilatie van de schuur, door de aardappelhoop of bewaarkisten wordt getrokken. Hierdoor komen alle aardappels in contact met de werkzame stof. Dit zorgt ervoor dat kiemgroei wordt onderdrukt en eventueel al aanwezige kleine kiempjes worden vernietigd (afgebrand).

Voordelen Hotfog Resonator A1 en A3
Vernevelen met de Hotfog Resonator heeft veel voordelen, zoals:

  • Geen open vuur
  • Geen CO2
  • Eenvoudige bediening
  • Automatische werking d.m.v. tijdklok of computer
  • Nevelverdelende ventilator
  • Tot 800 ton aardappelen met één apparaat te behandelen
  • Apparaat werkt op 220 – 240 volt, dus geen krachtstroom nodig.

Introductie Hotfog Resonator A3

De Hotfog Resonator A1 kwam al in 2010 op de markt en is speciaal ontworpen voor het vernevelen van kiemremmers. Om een ruimere keuze te bieden in capaciteit en een flexibele inzet van meerdere middelen te faciliteren, heeft Besteman Techno Support de range uitgebreid met de Hotfog Resonator A3.

De Hotfog Resonator A3 zorgt voor een veilige opwarming van de perslucht en vloeistof. Hierdoor zijn alle nieuwe kiemremmers te verhitten tot  maximaal 200 °C. Het innovatieve ontwerp zorgt voor een zeer fijne nevel en een laag persluchtverbruik van de compressor. Hierdoor bent u verzekerd van een efficiënte en betrouwbare behandeling van de aardappelen.

Levertijd
De vraag naar hoogwaardige vernevelaars is sterk gestegen.
Houd rekening met een levertijd van ca. 8 weken.

Informatie
Meer informatie over de Hotfog Resonator A1 en A3 vindt u op www.bestemantechnosupport.nl

E: infobestemantechnosupport.nl
T: 06 – 5375 3106

Gebruik gewasbeschermingsmiddelen veilig. Lees vóór gebruik eerst het etiket en de productinformatie.